Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Vállalkozásra fel! A kreatív ipar bemutatkozik – Regisztrációs jegy


Várkert Bazár

2019. szeptember 27. 17:00

Bemutatjuk az iparművészek kapcsolatát az intézményekkel illetve a kortárs piaccal. Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak : Kiss Sarolta designer,Tomcsányi Dóra divattervező, Schneider Ákos designisso.com portál társ-főszerkesztője Moderátor: Winkler Nóra

A beszélgetésen való részvétel ingyenes. Minden látogató a helyszínen átvehető kuponra jogosult, amivel a Szubjektív – Az Iparművészeti Múzeum új szerzeményei a Várkert Bazárban kiállításra kedvezményes, azaz 500 Ft-ért megvásárolható jeggyel tekintheti meg a kiállítást.

Együttműködő partner: Manage it yourself! -  MOME Design- és művészetmenedzsment hallgatói.

Tomcsányi Dóra divatmárkáját 2010-ben alapította Budapesten. A tervező a párizsi École Supérieure des Arts Appliqués Duperré Paris-ban tanult, majd tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, kötöttanyag-és ruhatervező szakirányon folytatta.  Mesterdiplomáját 2013-ban szerezte. Sajátos látásmóddal rendelkezik, kollekció az egyediséget tükrözik. Kényelmes és nőies darabokat tervez természetes anyaghasználattal és játékos színkombinációkkal párosítva. Igyekszik olyan különleges darabokat létrehozni, melyekkel a viselője képes kitűnni a tömegből. Kollekcióinak egyes darabjai a posztszocialista Kelet-Európát dolgozzák fel különböző témákon keresztül. Inspirációját e korszak tárgykultúrájából és építészetéből nyeri. 2014-ben ő lett a Magyar Formatervezési Díj Designer kategória győztese, valamint az év divattervezőjévé választották 2018-ban a Women of the Year keretein belül. 

 

Schneider Ákos a kortárs designnal és művészettel foglalkozó designisso.com portál társ-főszerkesztője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanársegédje és a MOME Doktori Iskolájának doktorandusza. Kutatása a spekulatív design és a poszthumanizmus témáira összpontosít. ÚNKP ösztöndíjasként (2017-2018) a designkutatás, művészeti kutatás kérdéskörével foglalkozott, majd vendégkutatóként tevékenykedett a City University of Hong Kong kreatív média intézetében (2018). A szerkesztői, oktatói tevékenység mellett részt vesz a MOME campusfejlesztési projektjében és a MOME Brand Iroda munkájában. Korábban a MOME design- és művészetmenedzsment mesterképzésén tanult, illetve esztétika szakot és jogot végzett az ELTE-n. Emellett alapító munkatársként működött közre a vizuális kommunikációra szakosodott Somnium Studiónál.

Kiss Sarolta, a NON+ designere tipográfusként és enteriőrstylistként kezdte kreatív pályáját. Tervezői attitűdjét jellemző sajátos precizitás és az apró részleteknek szentelt figyelem teszik különleges élménnyé a NON+ modellek viselését. Kollekcióinak darabjai történeteket mesélnek: minden kollekció saját mottó mentén születik meg, melyek a tervezői pálya egy-egy fontos mérföldkövét jelölik. Letisztult minimalizmus, visszafogott paletta és kényelmes funkcionalizmus mindenek előtt – a NON+ divatmárka alapelvei számos ponton összecsengenek a 20. század egyik legmeghatározóbb építészének alkotói szemléletével, nem véletlen hát, hogy Mies van der Rohe idézete inspirálta a már kilenc éve töretlen sikerrel működő hazai divatmárka filozófiáját: Less is more – azaz a kevesebb több.